Model Checking cursus op Tsinghua University

Posted on November 2, 2015

Deze week geven Malvin en ik een cursus dynamic epistemic model checking voor de studenten van Fenrong Liu en andere belangstellenden. Informatie hierover is hier te vinden. Dit evenement vindt plaats in het Department of Philosophy, in het gebouw voor Humanities. De ingang wordt gemarkeerd met een steen.

Mijn vermoeden dat hier een diepe wijsheid wordt verkondigd wordt door Fenrong helaas niet bevestigd. Hier staat gewoon School voor de studie van de humaniora.

In de ochtend hebben we een meeting met Kaile Su, die voor een dag in Beijing is.

Daarna neemt Fenrong Liu ons mee naar de Jazz Club, waar je prettig kunt lunchen, zeker als het stralend weer is zoals vandaag.

Bij de cursus word ik aangekondigd door Johan van Benthem. Voor de eerste bijeenkomst is maar liefst drie uur beschikbaar: vanaf half twee tot half vijf.

Tot mijn grote genoegen krijg ik het zeer diverse publiek mee. In de pauze zitten ze druk te overleggen over het gebodene, en na twee uur besluiten we samen naar de opdrachten te kijken, waarbij de meer ervaren studenten de anderen helpen.

Voor wie echt geinteresseerd is in wat we gedaan hebben: hier zijn de slides. En wie zelf ook de opdrachten wil proberen kan hier terecht.

Bij het verlaten van de zaal blijkt dat er op de derde verdieping van de school voor humaniora nog andere interessante onderwerpen worden bestudeerd.